Hannibal

Genial sau nebun e putin spus.

Relaţia timpurie dintre renumitul psihiatru Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) şi înzestratul psiholog criminalist FBI Will Graham (Hugh Dancy) va fi înfăţişată în producţia originală AXN Hannibal de luni, 8 aprilie 2013, de la ora 22:00. AXN este distribuit de: UPC, RCS, Romtelecom, Nextgen Comunication, Digital Cable System şi alţi 80 de operatori din ţară.

Hugh Dancy îl interpretează pe Will Graham, un psiholog criminalist genial şi perseverent, care este capabil să reconstruiască în minte gândurile şi metodele înfiorătoare ale celor mai căutaţi criminali în serie. În urma unui caz tulburător, el este îndrumat de către şeful său, Jack Crawford (Laurence J. Fishburne III: The Matrix, Contagion, CSI), către ajutor psihiatric. Astfel Will ajunge să fie încredinţat unuia dintre cei mai respectaţi psihiatri, doctorul Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen: Casino Royale, The Hunt, A Royal Affair). Ceea ce nu ştie Will este faptul că există un motiv pentru care Dr. Lecter înţelege cu atâta intuiţie şi perspicacitate lumea crimelor şi a psihopaţilor care le comit. Ceea ce urmează este un ingenios joc al minţii, despre lumile contrastante ale răului şi binelui, între care liniile se estompează.

Dacă în serialul Sherlock Holmes cu Benedict Cumberbatch, Sherlock era capabil să facă în timp record conexiuni extraordinare, dând dovadă de o creativitate debordantă şi intuiţie, plus un spirit de observaţie ieşit din comun, iar în serialul Dexter, protagonistul (Michael C. Hall) era înzestrat cu o inteligenţă peste a colegilor, înţelegând acel modus operandi al ucigaşilor, întrcât chiar el era unul, vocea sa interioară (pe care şi spectatorul o aude) cuprinzând reflecţii şi raţionamentele care îl conduceau la victimă, sau detectiva Sarah Linden (Mireille Enos) din The Killing – nu se lasă pradă soluţiilor pe care toţi le consideră evidente, investigând cu o perseverenţă uimitoare dincolo de aparenţe, în actualul Hannibal, Will Graham (Hugh Dancy), cel pe care Lecter îl va psihanaliza pentru FBI, are un altfel de har – empatizează într-atât cu cazurile pe care le investighează încât reuşeşte să recreeze mental crima, făcând drumul invers de la rezultatul nefericit până la momentul în care criminalul se îndreaptă spre victimă. Prin atenţia pe care scenariştii o acordă investigaţiilor, Hannibal se apropie de alte seriale poliţiste ale căror fani am devenit încă de la început – şi anume The Killing, Dexter, Sherlock Holmes.

Lecter din noul serial AXN evoluează în umbra lui Will Graham (Hugh Dancy), fiind cel care îi aduce echilibru, pentru ca Graham să nu devină victima tenebrelor cu care are de-a face odată cu fiecare nou caz. Neimpresionabil, el însuşi un criminal în serie, Lecter îl ajută pe Graham să înţeleagă mai bine psihopaţii pe urmele cărora este psihologul criminalist.

Hannibal Lecter este un personaj de ficţiune din seria de romane horror a lui Thomas Harris. Prezentat pentru prima oară în romanul thriller Red Dragon din 1981, Lecter este un psihiatru strălucit şi, în acelaşi timp, canibal şi ucigaş în serie. Romanul şi continuarea acestuia, Tăcerea mieilor, îl au pe Lecter drept erou negativ secundar, după principalii antagonişti care sunt la rândul lor asasini în serie. În cel de-al treilea roman, „Hannibal”, personajul lui Lecter devine eroul negativ, iar în cel de-al patrulea, „Hannibal Rising”, este explorat trecutul personajului, copilăria şi modul în care acesta a devenit un asasin în serie.

Trecutul patologic al lui Lecter este explicat în detaliu în romanele „Hannibal” şi „Hannibal Rising”: Lecter a fost traumatizat în copilărie, în Lituania natală, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, atunci când a asistat la uciderea şi canibalizarea propriei surori mai mici, Mischa, de către trupele naziste lituaniene. Unul dintre membrii acestora a pretins că Lecter, pe atunci copil, a participat la rândul său (deşi fără să-şi dea seama) la actul canibal.

În „Tăcerea mieilor”, Lecter este descris prin ochii lui Clarice Starling drept „mic de statură, suplu, cu mâini şi cu braţe subţiri dar puternice, ca şi acelea ale ei înseşi”. În roman mai apare un detaliu, anume că Lecter avea polidactilie la mâna stângă, având încă un deget mijlociu. Eroul negativ are parte de mai multe operaţii de chirurgie plastică, acestea modificându-i înfăţişarea şi reparându-i polidactilia. Ochii lui Lecter sunt într-o nuanţă de căprui, reflectând lumina cu „pete luminoase roşii”. De asemenea, are dinţii mici şi albi, iar părul îi este negru, pieptănat pe spate.

SURSA

E perfect , va jur ! Click pe imagine pentru a vedea ofertele RAO.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s