Daca ti-as spune ca TE IUBESC ar trebui sa TE OMOR de Ally Carter

Titlu original: I’d tell you I love you but then I’d have to kill you

Autor: Ally Carter

Gen: YA

Anul aparitiei: 2012 , Leda

Cumpara: Se comercializeaza impreuna cu revista BRAVOgirl din data de 21 august la pretul promotional de 10,99 RON.

Cammie Morgan are cincisprezece ani şi este elevă la Colegiul Gallagher pentru Tinere Excepţionale, o şcoală de fete tipică ─ evident, tipică dacă la orice şcoală s-ar preda arte marţiale avansate la ora de Educaţie fizică, cunoştinţe despre cele mai noi arme ale războiului chimic la orele de Ştiinţe, iar elevele ar primi distincţii pentru spargerea codurilor CIA la orele de Informatică. Deşi pretinde că este o şcoală pentru genii, Colegiul Gallagher este de fapt o şcoală pentru superspioane, unde se învaţă 14 limbi străine, Decriptare, Cultură şi Asimilare şi Operaţiuni sub Acoperire (Op-Acop, cu fabulosul Joe Solomon).

Necazurile lui Cammie încep când îl cunoaşte pe Josh, un băiat din partea locului care habar nu are ce e ea de fapt. Iar pentru a-şi păstra secretele şi pentru a părea o fată obişnuită, Cammie trebuie să mintă, ceea ce duce la situaţii amuzante; căci, deşi ea poate să-i asculte convorbirile telefonice, să se infiltreze în calculatorul lui ca un hacker sau să-l urmărească prin oraş cu iscusinţa unui adevărat James Bond, adevărul e că nu ştie cum să se descurce într-o relaţie cu cineva care nu trebuie să afle niciodată adevărul despre ea.

The Story:

Ally Carter mi-a luminat dupa-amiaza cu cartea de fata. Imi pusesem de mult in gand sa o citesc si iata ca intr-un final am reusit.

Cammie Morgan este o eleva a Colegiului Gallagher. Dinafara , colegiul pare un liceu de fete fitoase neavandu-si locul in orasul Roseville , un oras tipic american de genul Gilmore Girls. Intre zidurile liceului se desfasoara activitati pe care cetatenii orasului nici nu le viseaza: colegiul este defapt renumita scoala de spioni Gallagher , cu o traditie de sute de ani , formand fete tinere in a deveni Fete Gallagher, unite si intotdeauna gata sa-si puna pielea la bataie pentru a-si salva o sora. Directoarea colegiului este nimeni alta decat mama lui Cammie Morgan. Cammie aka Cameleonul invata totul de la arte martiale la a dezamorsa o bomba si se simte fericita alaturi de prietenele ei Bex si Liz. Intre ele apare si fata fitoasa a unei figuri importante , Macey. In timpul unei operatiuni Cammie il intalneste pe Josh si de aici necazurile continua sa apara. Desi este as la scoala nu stie cum sa se comporte cu un baiat asa ca apeleaza la Macey si impreuna cu cele trei prietene trece prin fiecare intalnire in mod inedit. Cammie simte presiunea minciunilor spuse pentru a-l proteja pe Josh si pentru a nu-i afla adevarata identitate. Cum va evolua povestea? Va raspund cu vesnicul : cititi si veti vedea !

Cartea este scrisa la persoana intai sub forma de raport. Te conectezi extrem de usor cu personajele si povestea desigur nu este una greoaie. Toate cele 4 prietene sunt extrem de amuzante iar povestea de dragoste a fost un deliciu. Cammie este fata aceea singura care nu-si petrece verile in Paris si Hawai ci la ferma bunicilor sai. Mi-a placut ca a reusit sa fie o prietena adevarata chiar si atunci cand |Josh ii acapara tot timpul si prietenele ei o condamnau. Liz este fata din spatele calculatorului. Daca tu impreuna cu prietenele tale urmariti facebook-ul „tintei” zi si noapte pentur un update si le descifrati impreuna , Liz poate , in cateva ore , sa afle tot trecutul tot. De la buletin , la facturi , mailuri , daca aia vut sau nu pojar cand erai mic. Bex este fata dura , teatrala dar totusi realista . O adevarata prietena. Iar Macey desi la inceput le ia pe fete in ras spre sfarsit leaga o adevarata prietenie cu ele.

Verdictul:

Cartea nu are nevoie de un ditai review pentru ca stiti cum sunt majoritatea cartilor de la Bravo. A fost extrem de amuzanta si abia astept urmatorul volum al seriei.

Nota mea:

Urmatorul volum:

Pe cuvant de spioana (Fetele Gallagher, vol.2)

 

 

 

După ce a trebuit să renunţe la primul ei prieten, Josh, tot ce-şi doreşte acum Cammie este un semestru liniştit. Dar asta e mai uşor de spus decât de făcut când eşti elevă la cea mai bună şcoală din lume… pentru spioane: Colegiul Gallagher pentru Tinere Excepţionale.

 

După ce este învinuită pentru o breşă în securitate care pune în primejdie statutul ultra-secret al şcolii, Cammie şi prietenele ei află că şcoala lor urmează să găzduiască o serie de musafiri miste –

rioşi — nume de cod: Blackthorne. Şi, în curând, fetele se strecoară prin pereţi şi coridoare secrete, montează microfoane şi dispozitive de urmărire şi iau amprente pentru a afla adevărul despre Black –

thorne şi pentru a o disculpa pe Cammie. Şi chiar dacă au încredere în talentele lor de spioane, de data asta ţintele sunt mai dificile (şi mai sexy!), iar miza pentru inima lui Cammie — şi iubita ei şcoală — mai mare ca niciodată.

Anunțuri

2 gânduri despre “Daca ti-as spune ca TE IUBESC ar trebui sa TE OMOR de Ally Carter

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s