Looking for Alaska de John Green

Titlu: Looking for Alaska

Autor: John Green

Gen: Young Adult

Anul aparitiei: 2006

AMAZON | BOOK DEPOSITORY | GOODREADS

Miles Halter is fascinated by famous last words and tired of his safe life at home. He leaves for boarding school to seek what the dying poet Francois Rabelais called the „Great Perhaps.” Much awaits Miles at Culver Creek, including Alaska Young. Clever, funny, screwed-up, and dead sexy, Alaska will pull Miles into her labyrinth and catapult him into the Great Perhaps.

How do you get out of the labyrinth of suffering?

Regret ca nu m-am apucat de „Looking for Alaska” imediat dupa ce am terminat „The Fault in Our Stars” pentru ca ador felul lui John Green de a scrie. Nu ma dezamagit chiar deloc. Miles aka Pudge este un tanar pasionat de „ultimele cuvinte” , fara prieteni dintr-un oras mic. Decide sa plece la internatul Culver Creek pentru a gasi „Marele Daca” si acolo da peste Alaska… fata rebela si neinteleasa care ii va da lumea peste cap.

Citind descrierea cartii te face sa crezi ca este doar un cliseu ca toate celelalte si ca nu te va atrage in mod special dar defapt e cu totul invers. Desigur nu te marcheaza atat de tare ca si TFIOS dar trateaza subiectele adolescentei care ne fac sa ne punem intrebari. Pudge , Alaska si prietenul lor Colonelul incearca de la alcool , la tigari si la farsele care se pun in joc cand stai in internat si ai o reputatie de mentinut ca boboc.

Cartea se mai invarte si in jurul „dragostei” lui Pudge pentru Alaska. Pudge , baietelul venit de acasa de la mamica care nu prea cunoaste lumea se indragosteste de enigmatica Alaska. I se deschide o lume noua pe care o accepta bucuros si nu pune prea multe intrebari nefiind obisnuit cu cantitatea de atentie care o primeste. Mi-a placut felul cum a descris-o Pudge pe Alaska, spunand ca”  daca oamenii ar fi ploaie , el ar fi burnita si ea furtuna”.

Povestea se invarte in jurul citatului de la inceputul recenziei strangand intr-o singura propozitie cam tot miezul cartii si toata fiinta care o reprezinta Alaska. Ca sa intelegeti ce vreau sa zic va trebui sa cititi cartea !

Nota mea:

2 gânduri despre “Looking for Alaska de John Green

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s