Despre omul frumos de Dan Puric

Titlu: Despre omul frumos

Autor: Dan Puric

Gen: Carte ortodoxa

Anul aparitiei: 2009

LIBRIS | ELEFANT | SOPHIA & SUPERGRAPH

„Dupa atat amar de bascalie si deznadejde, de autoflagelare, a sosit ceasul sa spuna cineva, patrunzator si adecvat, ca nu este chiar o nenorocire sa fii roman. Dimpotriva. Dan Puric are o alcatuire orfica – aceasta fiind opusul retoricii. Flautul sau fermecat vine din adancurile natiei si are afinitati organice cu interogatiile pe care si le-au pus in acelasi sens intelectualii interbelici. Numai ca nu foloseste semnul intrebarii in interventiile sale publice. Spre deosebire de intelectualii nostri, Dan Puric aduce cu sine afirmatia, lasand dubiile si aporiile pe seama belferilor. Leaga natia de Dumneze cat se poate de strans si nu vede in romani indivizi, ci persoane (…). Dan Puric n-a aparut intamplator acum. Cu o vorba a lui Iorga: vremea l-a scos in cale.”
(Dan Ciachir)

E prima mea carte de acest gen si nu pot sa spun decat: WOW ! Am citit-o pe nerasuflate si nu am putut lasa cartea jos din mana. Dan Puric este un GENIU ! Nu pot sa comentez cartea pentru ca , asa cum el insusi spune despre el ca este un puric spre deosebire de altii , asa si eu pe langa Dan Puric sunt minuscula. Va las niste citate care sper sa va convinga sa cititi cartea:

„Lumea isi consuma ore intregi ca sa asiste, cu un cinism ingrozitor, la lucrurile astea. Ei nu vad ca Romania se prabuseste. Ei vad familii care se distrug in vazul lumii, asigurand, prin maximul de indecenta si impudoare, maximul de audienta al televiziunilor. „

„Berdiaev spunea: cand ma gandesc la painea mea , este un lucru material. Cand ma gandesc la painea celuilalt este deja o treaba spirituala”

„S-a taiat capul viperei , dar acum otrava se-ntinde in tot corpul.”

„Da , acest popor este in asteptare; nu adera. De o trandete , de o inteligenta si de o sensibilitate extraordinara. Oameni imbracati in gri , amarati la suprafata , dar pe dedesupt , un suflet care nu s-a intinat cu nimic. Pentru mine a fost asa , ca revansa extraordinara , Romania profunda. Romania profunda !”

Daca aveti ocazia sa puneti mana pe aceasta carte va rog nu ezitati pentru ca , chiar va face sa va puneti cateva intrebari si sa vedeti ca desi Romania este cum este , exista undeva acolo armata ascunsa care asteapta: sufletul romanului curat !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s