Interviu cu Jay Asher , autorul romanului „Cele 13 motive”

Dat fiind ca sunt in asteptarea cartii , am citit pe blogul jacqlineveve un interviu interesant pe care va invit sa il cititi si dumneavoastra.

Jay Asher s-a temut de acest moment. La prima sa sesiune de semnături, o femeie a stat retrasă în spate, așteptând să se retragă mulțimea. În cele din urmă, ea s-a apropiat de masă. Fiul ei, în vârstă de 14 ani, își luase viața cu câțiva ani în urmă, și ea citise cartea lui Asher. “Inima mea s-a oprit”, își reamintește autorul, 35 de ani. “Mă gândeam, “Acum e-acum! Acesta e momentul în care cineva mă va lua la întrebări.””

Romanul lui Asher, Cele Treisprezece Motive este o lectură deosebită care are ca subiect sinuciderea unei adolescente. Este plin de suspans și provoacă dependență și e mult mai amuzant decât se așteaptă oamenii – sau, Asher temător, și-ar dori.  Cartea are un impact irezistibil: Clay Jansen se întoarce într-o zi acasă de la școală și găsește o cutie care conține șapte casete. Când începe să privească prima caseta, aude vocea unei colege de clasă, Hannah Baker, care luase își viața cu puțin timp în urmă. “Sunt pe cale să îți spun… de ce viaţa mea s-a încheiat”, spunea ea calm. “Şi dacă asculti aceste casete, tu ești unul dintre motive.” Hannah spune apoi întreaga poveste tristă, vocea ei alternând cu gândurile lui Clay in timp ce învață despre agresiunea și cruzimea nepăsării care a condus-o încet pe marginea prăpastiei.

Încă de la lansarea (citeste in continuare)


De asemenea puteti citi un interviu realizat de echipa Teens Writing For Teens aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s