The fault in our stars de John Green

Titlu: The fault in our stars

Autor:John Green

Anul aparitiei: 2012

Gen: Drama

Amazon | Book Depository

Diagnosed with Stage IV thyroid cancer at 12, Hazel was prepared to die until, at 14, a medical miracle shrunk the tumours in her lungs… for now.

Two years post-miracle, sixteen-year-old Hazel is post-everything else, too; post-high school, post-friends and post-normalcy. And even though she could live for a long time (whatever that means), Hazel lives tethered to an oxygen tank, the tumours tenuously kept at bay with a constant chemical assault.

Enter Augustus Waters. A match made at cancer kid support group, Augustus is gorgeous, in remission, and shockingly to her, interested in Hazel. Being with Augustus is both an unexpected destination and a long-needed journey, pushing Hazel to re-examine how sickness and health, life and death, will define her and the legacy that everyone leaves behind. (Goodreads)

Va anunt de pe acum daca aveti de gand sa cititi aceasta carte , luati-va o zi libera pentru ca nu veti putea sa o lasati jos din mana. Va spun cu mana pe inima ca e cea mai frumoasa carte care am citit-o in ultima vreme.

Pe scurt este vorba despre Hazel , o fata care la varsta de 13 ani este diagnosticata cu cancer dar tumorile i se miscoreaza pentru moment. Trei ani mai tarziu , tanara Hazel traieste alaturi de familia ei intr-un cerc restrans pentru ca , ce rost are nu ? De ce sa iesi sa-ti faci prieteni cand stii ca oricum vei muri si vei lasa mai multa suferinta in urma? Aici intra in scena Augustus pe care il intalneste la un grup de sprijin si de care se indragosteste.

Nu stiu daca asta a fost intentia autorului de a incepe cartea exact din miez fara prea multe explicatii sugerand sau cel putin asta mi-a sugerat mie faptul ca , atunci cand ai cancer nu mai ai timp de pregatiri ci pur si simplu treci direct la actiune. In orice caz mi-a placut enorm de mult asta. Felul in care John Green scrie ma innebuneste sincer. Il ador pe omul asta si abia astept sa incep alte carti de-ale lui in speranta ca voi gasi acelasi stil de scriere ca in The fault of our stars.

Auzim zi de zi de oameni care se lupta cu aceasta boala necrutatoare nu ? Ce spunem despre ei ? „Saracii” ? John Green ne ofera o privire in spatele cortinei unde un bolnav de cancer nu este asa cum il vezi dinafara , curajos si dispus sa infrunte orice pentru a se recupera. Tanara Hazel nu se traneste cu sperante si idei ci spune lucrurilor pe nume cu un sarcasm delicios pe care pur si simplu l-am adorat.

Povestea ei de dragoste cu Augustus este una atat de speciala incat pur si simplu am absorbit fiecare cuvant. Stiind situatia ei Hazel simte frica primei iubiri pentru ca stie ca va lasa in urma doar suferinta si crede ca nimeni nu merita sa sufere in urma ei dar Augustus o castiga incetul cu incetul si e imposibil sa nu plangi la sfarsitul cartii. IMPOSIBIL !

Ce mi-a mai placut a fost faptul ca , ca si in cartea preferata a lui HazelAn imperial afflection , John Green a ales sa nu spuna povestea completa a lui Hazel , daca aceasta si-a revenit (putin probabil) sau cum a murit. Mi-a placut pentru ca mi-a placut prea mult de Hazel ca sa constientizez faptul ca va muri.

Sper sa nu jignesc pe nimeni dand de inteles ca bolnavii de cancer nu sunt curajosi ci dimpotriva , sa ai o asemenea boala si sa traiesti cu ea , sa incerci sa o invingi e un lucru de admirat. Repet , vorbesc strict referitor la carte.

Daca se infiinteaza vreo campanie pentru ca aceasta carte sa fie tradusa si in Romania sau daca vreo editura o va aduce chiar si in engleza anuntati-ma pentru ca este o carte pe care tin neaparat sa o am in biblioteca !

Nota mea:

Trailer carte:

11 gânduri despre “The fault in our stars de John Green

  1. Pingback: OMG OMG OMG ! | cuddleweather

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s