Carte: Divergent de Veronica Roth

Am plecat cu gandul ca aceasta carte va fi ca Jocurile Foamei ceea ce nu-mi displacea dar nici nu ma incanta pentru ca am vazut cu totii ce a facut fenomenul Twilight aparand carti cu vampiri mai multe decat poti numara ca ciupercile dupa ploaie. Am descoperit ca sunt foarte putine asemanari intre cele doua carti si mi-a placut enorm. Citind-o ma dus cu gandul la un film pe care l-am vazut demult „Naked Weapon” pentru ca actiunea e in mare parte aceeasi.

Pe scurt este vorba despre o fata Beatrice (Tris) care apartine Abnegatiei , un „cartier”(factiune) in care a fi generos este calitatea cea mai importanta dar care nu o caracterizeaza pe aceasta. In urma unei simulari in care trebuia sa i se decida cartierul care i s-ar potrivi , decizi fiind a ei , i se spune ca este „divergent” iar acest lucru nu este chiar bun.  La ceremonia de alegere aceasta opteaza pentru „Neifrincare” unde trebuie sa ia parte la trei teste pentru a fi cu adevarat un „membru”.

Mi-a placut foarte mult felul in care Tris reactioneaza in anumite situatii intotdeauna aparand conflictul dintre felul in care a fost crescuta si calitatile care i-au fost insuflate in factiunea ei si felul in care instictul ii spune sa reactioneze. Mi-a placut si ca povestea de dragoste a fost usor usor construita , autoarea lasandu-i pe ea si pe Four (un instructor.. kind of) sa se descopere unu pe altu.

Pe Four l-am vazut ca o combinatie intre Thomas Dekker din The secret circle , Mat Bomer din White Collar si Shane West din Nikita.

Anyway , mi-a placut. 5/5

Într-un Chicago distopic, oraşul în care trăieşte Beatrice Prior, societatea este împărţită în cinci facţiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea căreia îi vor fi devotaţi pentru tot restul vieţii. În ceea ce o priveşte pe Beatrice, ea trebuie să hotărască dacă rămâne alături de părinţii ei sau alege facţiunea care consideră că i se potriveşte cel mai bine. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.
În timpul iniţierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice îşi ia un alt nume, Tris, şi se străduieşte să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei şi, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori enervant, îşi poate găsi locul în viaţa pe care ea şi-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că i-ar putea aduce moartea. Şi, pe măsură ce descoperă un conflict care ia treptat amploare, ameninţând să destrame societatea aparent perfectă în care trăieşte, află că secretul ei ar putea-o ajuta să-i salveze pe cei dragi… sau ar distruge-o. (Leda)

Traducere din limba engleză de: Adrian Deliu
ISBN: 978-973-102-412-7
Nr pagini: 448
Format: 13 x 20 cm
Aparitie: 2011

Pret: 39.90 lei
Anunțuri

2 gânduri despre “Carte: Divergent de Veronica Roth

  1. Pingback: Concurs Libris!! « cuddleweather

  2. Pingback: Serial: Revolution (2012) | cuddleweather

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s